In Nederland uit en alle stad- en regiosites stoppen per 1 januari 2018.

Lang, lang geleden begon het allemaal met de website inutrechtuit.nl. Met top 3 posities op zoektermen als 'restaurant Utrecht' en 'uitgaan Utrecht' was er aan bezoekers geen gebrek. Ondertussen is de techniek van de websites sterk verouderd en we hebben besloten hier geen verdere investeringen in te doen. Tegenwoordig zijn er vele uitgaan-, restaurant- en dingen-doen-websites en is deze website in onze ogen overbodig geworden.

Bedankt voor het aanmelden van alle leuke tips en het bezoeken van de websites!

Het team van In Nederland uit

- De Nieuwe Mulderij -

Baljeestraat 19, Leeuwarden
Regionaal, internationaal, biologisch
De Nieuwe Mulderij. Restaurant De Nieuwe Mulderij streeft ernaar je een perfecte avond te bezorgen. Het gaat hun er niet alleen om je een uitstekend diner te serveren. Zij willen je ook de persoonlijke aandacht geven die je verdient. De menukaart bevat een keuze aan gerechten, zowel voor vegetariërs als voor liefhebbers van vis en vlees. Iedere twee maanden veranderen de gerechten op de menukaart.

Restaurant De Nieuwe Mulderij werkt uitsluitend met verse topproducten en trachten zoveel mogelijk grondstoffen van ambachtelijke leveranciers uit de omgeving te betrekken. Naast de à la carte kaart voeren zij voor de lunch samengestelde lunchmenu's en `s avonds respectievelijk 3, 4, en 5 gangen menu's.
Keuken & kaart. Veel van onze producten zijn biologisch, maar het is niet een must. Het gaat vooral om eerlijke producten van de beste kwaliteit. Voor onze actuele menukaart wil ik u graag verwijzen aar onze website. Herkomst van een aantal producten uit de keuken;

Meel voor brood: Molen de "Zwaluw" Birdaard Paling en gerookte paling: E. de Vries Terhorne Oude Ryptsjerkster kaas: Fam. v/d Eijden Rijperkerk Machedoux en Machere: "de oude Streek" van Hanneke Kuppens

Biologisch rund, varkens en lamsvlees: Fam. Rosendaal Drachtster Compagnie

Wijngaardslakken: Fam. Postmus drogeham Diverse biologische kazen: Jansma Kaashandel Gedroogde ham(biologisch) van "De panhof" fam. Waterval. Wadgarnalen, handmatig gevangen kokkels, spiering en andere bijvangsten komen van een groepje wadvissers.

Kruiden, roodfruit, vlierbessen, wichters, pruimen en appels komen in hun seizoen uit onze eigen tuin

Daarnaast zijn ook een aantal van de wijnen afkomstig van biologisch werkende wijnboeren.
Recensies. Recensie Lekker,
Een gastronomisch adres van chef-kok en eigenaar Henk Markus in het centrum van Leeuwarden, met veel aandacht voor regionale producten en een internationale kookstijl. Na de lekkere amuses volgen veelbelovende voorgerechten: romige soep van ratte-aardappel, knoflook, prei en ravioli gevuld met bleu de Wolvega en boven turf gerookte zalm met komkommer-appelsalade en gemarineerde zalm in filodeeg. Fraaie gerechten, alleen het filodeeg is niet knapperig. Een mooie presentatie vormen de hoofdgerechten van gebakken houtduiffilet op stamppotje van hete bliksem en gekarameliseerde zoete ui en de wat taaie plakjes rosé gebakken eendenborst op bedje van parelgort en paddenstoelen. Verder gekonfijt eendenboutje en eigen jus van vlierbes en rozemarijn. Het dessert met in specerijen gepocheerde perzik, bolletje sorbet met kruidnagel en soepje van perzik en amandel is ook al van goede komaf. Dirk Dijkstra swingt als gastheer-sommelier. Dit gaat wat worden!
Telefoon: 058-2134802
Website: http://www.denieuwemulderij.nl

De Nieuwe Mulderij, Baljeestraat 19, Leeuwarden
zondags gesloten open 17,00 t/m 21.30 uur